Első körben bemutatom pár szóban, hogy mi is az a fegyencedzés.

Ha felnőtt emberek vagyunk és lerágjuk a marketing maszlagot a könyvről, akkor egy borzasztó egyszerű, de mégis hatékony módját kapjuk meg az erőfejlesztésnek, ízületi mobilizációnak, fogáserősítésnek, táplálkozásnak, lényegében a sportolásnak. 

A végletekig leegyszerűsített, de mégis működő rendszert kapunk arra, hogy megmozdítsuk az ellaposodott seggünket.

- Lehet-e vele fogyni? Ühüm!
- Erősít-e? Ühüm!
- Olyan erős leszel tőle, mint a barbelles, vagy kettlebelles edzéstől? Nem, mivel ahhoz, hogy olyan erős legyél, használnod kell az előbbiekben felsorolt eszközöket is.
- Képes-e kiegészíteni a súlyzós edzéseidet? Ühüm!
- Képes kiszabadítani a kötött ízületek rabságából? Ühüm!  
- Végezhetik idősek, fiatalok, rehabilitálók, mozgásra vágyók egyaránt? Ühüm!
- Szakember felügyelete nélkül? Ühüm!
- Biztonságosan? Ühüm! 
- Épít olyan izmokat, mint amilyen testépítőknek van? Nem.
- Épít izmokat? Ühüm - Milyen izmokat? Olyan izmokat, amit igénybe vesz a rendszer gyakorlása... Az izom nem csak attól nő, ha 4x8-at pumpálunk valami buzisúlyba, hanem a sportágad a képére formál a kaja függvényében, ezt jó lenne, ha minden retardált balek leírná magának, aki tollat ragad annak érdekében, hogy lehúzza a saját testsúllyal edzést.
- stb, mert bizony lehetne még írni róla.

Van még egy ilyen sokoldalú mozgásprogram, mint ez? Van, a Flabelost annak mondják, a különbség a kettő között az, hogy a fegyencedzést kipróbáltam és valóban működik, a Flabelost pedig nem vagyok hajlandó kipróbálni, mert elég csak körülnéznem a Flabélát használók között... Mindegyikük rendkívül elfoglalt ember, akinek nincs ideje sportolni. Ezért flabeloszolnak. Nekem van időm sportolni.

Továbbá szembe kell mennem a fegyencedzést szidók táborával, mert nincs még egy olyan kezdeményezés, sportág, ami ennyire gyorsan motiválná mozgásra az embereket, a maga megkérdőjelezhető módján. Ugyanis elég mély ütést visz be az edzőtermi patkányoknak, de mivel kulturált emberek vagyunk, mi adminisztrátorok is, ezért nem hagyjuk, hogy bármilyen sportág célkitűzéseinek bírálásával töltsék az idejüket a fegyencedzést gyakorlók. A könyv megíródott, ebben a formában, de legyünk őszinték, kellett neki ez a forma, hogy egy kicsit felrázza a sportéletet.

A nálunk fellelhető szakemberek csak még tovább emelik a csoport színvonalát, hisz rengeteg SFG instruktor, orvos, táplálkozási szakértő található a csoportban, de hébe-hóba még testépítők is megfordulnak nálunk! Neveket nem sorolok, mert nem lenne elég 8 poszt sem erre. 

Bátran nevezem a fegyencedzést a sportba lépés idegenvezetőjének. Ha végig csinálod, utána már nem lesz gond a motivációval, hogy mihez kezdj. A legtöbben átlépnek a street workout irányába, de ismerek olyat is, aki a súlyzós edzések világába lépett be. Kitaláljátok, hogy ki volt az? Hát persze, hogy én. És kitaláljátok, hogy miért pártolom a fegyencedzést? Mert működik és kész. Mutass valamit, ami jó és működik, és én pártolni fogom!

Na de most a programról is.

Május 11-re terveztünk ügyesen egy országos találkozót, nem máshova, mint az én személyes mennyországomba, a Thor gym-be. 1000 Ft-os belépővel ilyen tutiállat programokon vehetsz részt:
(ha lusta vagy olvasni, akkor a poszt legalján van egy videó, amin Jay jól elmondja a programot)

2. Országos Fegyencedzés Találkozó

Össz-calisthenics workshop 2014.

Thor Gym, Nándorfejérvári út 40/A, Budapest, Hungary, 1116

Programok:

09:30 - Gyülekező.

10:00 - Örömedzés a Mesterlépésekig. 

12:15 - Primal Move előadás és közös gyakorlattanulás (Egyházi Böbe SFG1 és Egyházi Gábor SFG1). 

13:00 - Fegyencedzés "klinika", Előadás és korrekciók. Balázsik Anikó SFG Team leader, orvosi masszőr, mozgásminta-szakértő. 

13:45 - StrongFirst Bodyweight, Bajai Attila SF Bodyweight insruktor. 

14:30 - Szarka Ákos bemutatója. 

14:45 - Parkour, Kocsis Ábel és barátai. 

15:00 - Valkovszky Attila bemutatója. 

15: 15 - Versenyek kifulladásig. 

Közben:

Jay és Coach Wade dedikál
Testkultúra Műhely forgatás
Csoportkép
A Vas nem ellenség, Pereg Péter
Találkozás a rettegett adminokkal

 

 

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Peti

A bejegyzés trackback címe:

https://vikingwarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr376094088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása