Pihenő-napi Minimalism

2013.11.27. 07:58

Pihenő nap. A világ legundorítóbb napja egy olyan embernek, aki sportol, aki megszállottan sportol, aki szerelmes a sportba. De mind tudjuk, hogy ez kell. Szükséges, hogy a sporttevékenységnek legyen eredménye!

De hogyan lehetne eredményesebbé tenni a sporttevékenységhez tartozó pihenő napot?

Hát így: edzés minimal módban.

Fekvőtámasz-Húzódzkodás-Swing

fekvő.jpg jay húzi.JPG swing.jpg

2 ellentétes hatású gyakorlat, ami a teljes testet lefedi és egy ugyan csak teljes testet igénylő ballisztikus gyakorlat, a swing.

Miért ezeket csinálom pihenő napon?

Azért, mert aktivál, felgyorsítja az idegrendszer regenerációját.

Miért jó ez nekem?

Azért, mert ezáltal gyorsabban haladok a maximális erőnöveléssel és a diétám is eredményesebb, mint ha csak feküdnék a pihenő napon.

Milyen sorozatszámot használok?

Semmilyet. 10 perc fekvőtámasz, 10 perc húzódzkodás, 6 perc intervall swing.

Miért így csinálom?

Mert egy tornásznál (Jakus Levente) olvastam, hogy a hátnak így is lehet állóképességet adni, gondolom akkor ez ráhúzható a fekvőtámaszra is és amúgy is gyorsan akarok végezni és el akarom kerülni azt, hogy az edzés többet követeljen, mint amennyit ad!

Miért állóképesség, ha max-erő a célom?

Azért mert mellette diétázom is egy esztétikusabb testkompozíció reményében, illetve nem árt, ha bírom a strapát kardiovaszkuláris téren. Guggoltatok már 130-ba 5 ismétlést? Én igen. Kell oda is a ketyegő. Főleg, ha több mint 5 ismétlést kell csinálni… Az már majdnem kardió

Mi a célja egy ilyen semmit-érő edzésnek?

Az, hogy jobban induljon a napom, jobban érezzem magam a bőrömben. Az aktivációs edzések célja az idegrendszer aktivációja, amely során nem generálunk fáradtságot, de azért aktiváljuk. Ezzel felgyorsítjuk a regenerációját és hamarabb emelhetünk a súlyokon, vagy a saját súlyos gyakorlatok nehézségi fokán.

A címhez hűen a post is minimal!

Szép napot bojz n’ girlz!

A bejegyzés trackback címe:

https://vikingwarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr385660136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása