Mitől lusta gyakorlat? Attól, hogy fekve csinálod:

 

Erősnek tűnik a gumiszalag... Ilyenkor az embernek akarva akaratlanul is eszébe jut, hogy mi lenne, ha lecsúszna... :D

Tudjuk-e, hogy miért edzünk anti-rotációra? Nem? Akkor elmondom:

Az anti-rotációs gyakorlatoknak leginkább olyan sportolók esetében lesz jelentősége, ahol a sportolónak nagy esélye van az alsó hátból rotálásra. Ilyenek pl a küzdő sportok, foci, baseball - bár ez nálunk nem jellemző, viszont a tenisz igen, lényegében az összes unilaterális (egyoldalú) sportág.

Minden ilyen jellegű mozgásmintára elsősorban a mobil csípőnknek kéne reagálnia és a mobil felső-hátunknak kéne kiegészítenie, ezzel szemben viszont sokszor, sok helyen (köszönhetően a kötött felső-hátnak, kötött csípőnek és a gyenge törzsnek) az alsó-hát kényszerül rá a rotációra. És ez neki marhásu' nem jó.

A megoldás egyszerű: Edzünk anti-rotációra is, mobilizáljuk (és használjuk) a csípőt és a felső-hátat, miközben óvjuk a gerincünk lumbális szakaszát.

Peti

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vikingwarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr596022202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása